BGAN

English

Broadband Global Area Network (BGAN) is een nieuw satelliet netwerk van Inmarsat. BGAN levert datasnelheden tot 492 kbit/s. De uiteindelijke datasnelheid kan afhankelijk van de gebruikte satelliet terminal lager uitvallen. BGAN levert zowel spraak als datadiensten. BGAN ondersteunt hierbij zowel pakket geschakelde diensten gebaseerd op IP als traditionele circuit geschakelde verbindingen.

De gebruiker heeft een satelliet modem nodig om BGAN diensten te gebruiken. De satelliet modem heeft de grootte van een kleine laptop computer. De ingebouwde antenne van de modem moet op de satelliet gericht worden.

BGAN maakt gebruik van de nieuwe serie Inmarsat-4 satellieten. De eerste van deze satellieten is maart 2005 gelanceerd. De satelliet levert dekking in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. De tweede satelliet breidt de dekking uit naar het amerikaanse continent en de Atlantische Oceaan. Deze satelliet wordt in de eerste helft van 2006 gelanceerd.

Uiteindelijk moet de BGAN dienstverlening zich uitstrekken over de gehele wereld, met uitzondering van de polen en delen van de Grote Oceaan. Dienstverlening is zowel gericht op gebruikers ter land, ter zee als in de lucht.
Lees verder