Wat is dit?

Dit is een elektronisch woordenboek met begrippen en afkortingen uit de telecommunicatiewereld. Vanwege het groeiende belang van Internet heb ik hier ook een aantal Internet termen aan toegevoegd. Daarnaast heb ik een aantal specials toegevoegd over heel uiteenlopende onderwerpen als audiocodering en htaccess. Ook heb ik er een paar zelfgebouwde demo's aan toegevoegd. Kijk maar eens bij Amplitude Modulatie.

Het is mijn streven om een item zo te schrijven dat je geen voorkennis over telecommunicatie of internet nodig hebt om het te begrijpen. Dus als je een item niet begrijpt hoor ik het graag!

De verschillende items kunnen worden gevonden door op de letters van het alfabet te klikken. Het hekje (#) wordt gebruikt voor items die met een cijfer beginnen.

Alhoewel ik de eerste aanzet voor dit elektronische woordenboek heb gegeven door er alvast een aantal items in te stoppen, wil ik bij de verdere invulling een beroep doen op jullie -de gebruikers. Dus weet je nog een begrip/afkorting die ontbreekt, stuur het item dan, zo mogelijk inclusief een tekstvoorstel, per e-mail naar de redactie of vul het reactieformulier in. Ook voor suggesties ter verbetering van de bestaande teksten, is commentaar meer dan welkom. Om de hoeveelheid werk te minimaliseren, stel ik het op prijs als je de opmerkingen en suggesties zo concreet mogelijk maakt en indien mogelijk voorziet van een tekstvoorstel ;-)

Namens alle gebruikers alvast bedankt voor de inzendingen.
Veel plezier in het gebruik.

Peter Anker.
Redacteur Telecom ABC
Gids in Frequentieland