IMT-Advanced

English

International Mobile Telecommunications - Advanced (IMT-Advanced) is een concept van de ITU voor een systeem voor mobiele communicatie dat voortborduurt op, maar qua mogelijkheden verder gaat dan IMT-2000, inclusief de ontwikkeling die daar nog in zit. IMT-Advanced werd vroeger dan ook aangeduid met “systems beyond IMT-2000”.

Het is voorzien dat de ontwikkeling van IMT-2000 zijn limiet bereikt bij een datasnelheid van rond de 30 Mbit/s. In de visie van de ITU zou er rond 2010 vraag kunnen zijn naar een nieuw systeem voor draadloze communicatie dat nog hogere datasnelheden ondersteunt voor mobiele gebruikers. In de visie van de ITU zouden deze systemen rond 2015 grootschalig uitgerold kunnen worden.

Het is voorzien dat de nieuwe mogelijkheden van IMT-Advanced een breed pallet aan datasnelheden ondersteunt afhankelijk van de mobiliteit en de eisen van de gebruikers. Een maximale datasnelheid van rond de 100 Mbit/s is voorzien voor snel bewegende gebruikers. De maximale datasnelheid kan lokaal oplopen tot ongeveer 1 Gbit/s voor nomadisch gebruik door stilstaande gebruikers.

Om een grote variateit aan diensten en datasnelheden te ondersteunen, kan het nodig zijn dat IMT-Advanced beschikt over aparte radio-interfaces en bijbehorende frequentiebanden voor zich snel bewegende mobiele gebruikers en voor nomadisch/lokaal gebruik.

Tezamen met de introductie van de naam IMT-Advanced heeft de ITU besloten om de algemene naam IMT te gebruiken voor IMT-2000, inclusief de verdere ontwikkeling daarvan, en IMT-Advanced.

Lees verder