MediaFLO

English

MediaFLO is een fabrieksstandaard van Qualcomm voor het versturen van multimedia en andere informatie naar handheld terminals zoals mobiele telefoons. Het systeem kan bijvoorbeeld worden gebruikt om mobiele televisie aan te bieden. Het systeem omvat een distributiesysteem voor de data. Dit distributiesysteem heeft de mogelijkheid om lokale of regionale programmeringen in te voegen. Het transmissiesysteem zelf wordt simpelweg FLO (Forward Link Only) genoemd.

MediaFLO biedt ook de mogelijkheid om informatie via een mobiel netwerk te versturen gedurende de daluren. De informatie wordt dan opgeslagen in de mobiele telefoon, zodat deze later kan worden bekeken.

De transmissie via FLO is gebaseerd op het versturen van de data via een beperkt aantal zenders met een redelijk hoog vermogen. FLO maakt gebruik van OFDM met 4K (4096) draaggolven. Iedere draaggolf wordt gebruikt om een klein deel van de totale datastroom te versturen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van QPSK of 16-QAM modulatie. Net als DVB-H maakt FLO gebruik van een vorm van multiplexen in de tijd. Een specifiek TV-programma of andere informatie wordt gedurende specifieke transmissiebursts verstuurd. Dit biedt de mobiele ontvanger de mogelijkheid om tussen de bursts uit te gaan om batterijen te sparen.

FLO kan worden gebruikt in een aantal banden tussen de 450 MHz en de 3 GHz. Qualcomm heeft in de Verenigde Staten een vergunning voor een kanaal van 6 MHz (kanaal 55) in de 700 MHz band voor een landelijk netwerk.

Lees verder